VBA

Med en VBA konsulent fra Excelhjælp kan du få leveret skræddersyede løsninger med kort varsel. Vores VBA konsulenter har mange års erfaring, og vi har altid brugervenlighed i fokus, når vi udvikler nye løsninger.

Eksempel på procesoptimering med VBA macro

Nedenfor ses et eksempel på, hvordan man med en simpel macro kan automatisere handlinger som filhåndtering, databehandling og dataanalyse:

Macroen i ovenstående video udfører følgende:

 • Finder den ældste matchende fil (ud fra søgeord) i en udvalgt mappe,
 • Tager backup-kopi af filen,
 • Uploader data fra den oprindelige fil i et masterark,
 • Og sletter originalfilen, så macroen er klar til at køre igen dagen efter.

Eksemplet er blot ét af mange på, hvordan du med en VBA ekspert fra Excelhjælp kan optimere og automatisere dit arbejde.

Hvad er VBA?

VBA står for Visual Basic for Applications og er Excels indbyggede programmeringssprog. Med VBA kan du programmere Excel til at udføre opgaver automatisk og hurtigt – og på den måde spare værdifuld tid for dig selv og din arbejdsplads.

God VBA skal være nemt at forstå, så det kan videreudvikles af andre programmører på et senere tidspunkt. Bruger man forståelige variabelnavne og pæn og enkel kode, så kan det somme tider næsten læses som almindeligt engelsk:

Excel VBA eksempel

Fordele ved at bruge VBA

Ved at få udviklet et automatiseret system i Excel opnår I bl.a. følgende fordele:

 • Det er ofte langt billigere at få udviklet et system i Excel end at købe en standard-løsning. Endvidere, og måske især, er det også billigere at tilpasse systemet løbende, efter det er taget i brug.
 • I slipper for at betale dyre softwarelicenser – alt I behøver er Excel.
 • Ofte ingen eller meget lidt vedligeholdelse.
 • Stort set alt kan programmeres og automatiseres i Excel/VBA. Dvs. at I får en løsning efter kundens hoved. Det betyder også, at man ikke behøver ændre arbejdsgange for at tilpasse sig et nyt IT-system. Det er IT-systemet, der tilpasses jeres forretning.
 • En smart måde at tilpasse en Excel-løsning til et andet IT-system, fx til jeres økonomisystem, er at programmere Excel til automatisk at importere og databehandle dataoutput fra det andet IT-system. Ofte kan det klares med en enkelt knap – en ét-kliks-løsning – hvorved I klarer flere timers manuelt arbejde på få sekunder med et enkelt klik med musen.
 • Har I rigtig mange data (fx flere millioner rækker data), kan Excel integreres med egentlige databaser på flere forskellige måder – bl.a. med Access, som de fleste virksomheder allerede har installeret gennem Officepakken. Hvis databasen lægges på en server, kan dataene derved tilgås af flere medarbejdere samtidig.
 • Da systemet udvikles i Excel, vil I nemt kunne tage det i brug uden at skulle oplæres i et nyt system.
 • Når relevant medsender vi altid en video sammen med det nyudviklede Excelsystem, hvor vi gennemgår, hvordan det skal bruges.

Vi har omkring 40-50 forskellige erhvervskunder årligt, og vi udvikler både store og små systemer.

Kan jeg selv lære VBA?

Det kan du godt! Vi har faktisk lavet hele 60 små videolektioner, som du helt gratis kan bruge. Se videooversigterne nedenfor.

Vores gratis VBA-kurser:

VBA 1 oversigt

1) Introduktion til VBA Opsætning af Excel til udvikler-fanen, hvorunder VBA-værktøjet ligger. Desuden gennemgåes makrosikkerhed. 2) VBA-editoren Gennemgang af VBA-editorens udseende, værktøjer og arbejdsområder. 3) VBA-editoren: Egenskabsvinduet Gennemgang af egenskabsvinduet
Read More

VBA 2 oversigt

1) Objekter – Generelt Generel introduktion til hvad objekter er og mapping af primære objekter indenfor Application. Herunder beskrives events, methods og properties. 2) Objekter – Workbook niveau Detaljeret gennemgang
Read More

VBA 3 oversigt

1) With Statement Gennemgang af with-statement med eksempler. 2) Loops – Introduktion Generel introduktion tiil loops (løkker) og typer af loops, med simple eksempler på For-Next loops. 3) Loops –
Read More

Services

Få et gratis tilbud

Har du spørgsmål eller vil du bare gerne hilse på?

Vi modtager løbende forespørgsler fra alle typer af virksomheder. Hold dig ikke tilbage fra at sende os en mail.